Košík (0) 0,00 €

Rýchly šalát s plátkami flank steaku

Šťavnatý, ľahký, osviežujúci, rýchly a nenáročný na prípravu. Tak by som charakterizovala tento šalát.

Flank mám obzvlášť rada. Je to jedno z cenovo najdostupnejších mies na prípravu kvalitného steaku.  Na dosiahnutie vysokej kvality je potrebné ho nechať vyzrieť v chladničke vo vákuovom obale také tri týždne. Pred samotnou prípravou je vhodné nechať ho nejaký čas mimo chladničky, aby sa zohrial a neutrpel na horúcom grile šok. Táto časť mäsa pochádza z pupku. Keďže ide o celý tenký sval, ktorý nie je rozkrajovaný, môže sa na povrchu (spodnej aj vrchnej strane) nachádzať blana. Je potrebné ju odstrániť. Nie vždy je to úplne možné, preto kus mäsa pred samotným grilovaním na povrchu jemne narežte v smere naprieč svalovým vláknam, z oboch strán. Mäso dochuťte a povtláčajte korenie do priečnych zárezov.

Konkrétne tento recept som pripravovala na domácom grile. Stačilo šesť minút na najvyššej teplote mäso bolo úplne prepečené, k šalátu ideálne. Pred samotným servírovaním som ho narezala na plátky naprieč svalovým vláknam. Bolo krásne jemné, s mierne nasladlou chuťou, prirodzenou pre vyzreté mäso. Výhodou je, že takto nakrájaný flank je skvelý teplý, ale aj studený.

Intenzita prepečenia je na každom z Vás.

K mäsu som pripravila šalát- čo záhrada a miestny malý zelovoc ponúkli- paprika, cibuľa, uhorka, domáca reďkovka. Do šalátu som nakrájala kúsky pomaranča. Šťava z nich prepojila chute mäsa a zeleniny a celý šalát ešte viac osviežila.

Dobrú chuť

Späť k článkom
Záhorácké hovjadzí : Čerstvé chutné masíčko

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. x