Košík (0) 0,00 €

Hovädzie srdce restované

Určite to poznáte. Poletujúce pavučinky, šuchot suchého lístia, horúce slnečné lúče, studený vzduch. Máme tu babie leto a spolu s ním jesennú zeleninu v záhrade. Pri posledných teplých a naviac skracujúcich sa dňoch je naozaj hriech byť dlho pri šporáku. Poradím vám jeden skvelý recept, pri ktorom využijete jesenné suroviny, najete sa zdravo, kvalitne a ešte aj lacno.

Základom jedla je hovädzie srdce. Je to naozaj výživné mäso. Má kopec minerálov, jemnú konzistenciu a žiaden tuk. Ako bonus k tomu všetkému je jeho prijateľná cena.

Keďže chceme mať rýchlo navarené, začneme zemiakmi. Celé, prípadne rozpolené ich dáme piecť. Aj so šupkou a kúskom bravčovej masti. Načistíme zopár paprík a jablko a pridáme ich k zemiakom. Ochutiť ich môžete bylinkami.

Hovädzie srdce očistíme od povrchového tuku tak, aby nám ostal iba čistý sval. Nakrájame na plátky, prípadne pásiky a orestujeme na horúcej panvici. Ja som neodolala a použila som lyžičku bravčovej masti. Srdce som pripravovala bez soli, len s čerstvo rozomletým korením. Restujeme veľmi krátko, nechceme aby nám srdce skamenelo :-)  Ideálny čas restovania sa dá spoznať pozorovaním okraja plátku. Keď je vidno, že upečená časť zasahuje do vrchnej časti plátku, je čas plátok otočiť. Upečenú časť rozoznáme podľa farby.  Z druhej strany restujeme rovnako dlho.

Kým pripravíme srdce, mala by byť hotová aj pečená príloha. K nej pridáme už len petržlenovú vňať a môžeme podávať, ideálne s burčiakom.

PS: Tuk, ktorý ostal z čistenia srdca nevyhadzujte! Dá sa použiť pri príprave domácich burgrov!

Suroviny:

Späť k článkom
Záhorácké hovjadzí : Čerstvé chutné masíčko

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. x