Košík (0) 0,00 €

Paštéta z hovädzieho srdca

Jeseň je pre mňa obdobím mäsových paštét. Milujem domácu pečeňovú paštétu z kuracích pečienok. Chyba je len  tom, že sa mi nedarí zohnať pečienky od spokojných kurčiat. Tak som sa rozhodla túto surovinu nahradiť a pripraviť nátierku z cenovo dostupnej a dôveryhodnej suroviny- srdce zo Záhorácké hovjadzí®.

Srdce je potrebné očistiť od tuku a nakrájať na menšie kusy. Najskôr som roztopila maslo. Potrebujeme ho dosť veľa, pretože tvorí základ. Potom som orestovala cibuľu a pridala srdcia. Nasledovali očistené šampiňóny. Pekne pustia šťavu, takže netreba veľa podlievať, ale deci bieleho ešte nikomu neuškodilo. Celú masu som dusila pod pokrievkou. Vo chvíli, keď srdcia zmäkli, bola zmes udusená. Dochutila som to jednoducho soľou, korením a majoránom. Už len rozmixovať, nechať stuhnúť a hotovo J Pomer surovín schválne neuvádzam. Experimentujte.

Najlepšie chutí na výlete. Paštéta ma tento krát sprevádzala pri prechádzke ponad Plavecký Mikuláš.

Podobným postupom robím aj paštétu z kuracích pečienok. Táto z hovädzích sŕdc nemala až takú jemnú konzistenciu, bola sýtejšia a v chuti aj vôni intenzívnejšia. Dávam si záväzok- pripraviť niečo podobné aj z hovädzej pečene.

Suroviny:

Späť k článkom
Záhorácké hovjadzí : Čerstvé chutné masíčko

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. x